Jokkmokksbär Jokkmokksbär

Om

Karin Nordstrm
Jokkmokksbär drivs av mig, Karin Nordström. Blir det körigt tar jag hjälp av mina barn och min man. Mina barnbarn har blivit duktiga på att klistra etiketter. Jag förädlar lappländska bär med så lite tillsatser som möjligt. Min ambition är att bären ska vara plockade i skogarna runt Jokkmokk - så närproducerat det kan bli. 

Fördelen med att bo i Jokkmokk är naturen. Det är alltid nära dit och råvarorna till småskalig livsmedelsproduktion av bär finns här i överflöd. Vårt klimat med kalla mörka vintrar och midnattsol under sommaren gör bären härdiga och extra nyttiga.  De vanligaste bären i våra skogar är lingon, blåbär, kråkbär och hjortron. Alla fullmatade med nyttigheter som vi människor behöver för att må bra.

I min webbutik säljer jag sirap och teer och när jag har även torkade bär. Sirapen har inga konstiga ingredienser, bär och socker, hopkokade för att bli trögflytande och passa till mycket. Jag använder dom till smaksättare i youghurt eller på morgongröten och till desserter av olika slag. Hjortron på vaniljglass eller till ostbrickan är suveränt gott. Själv använder jag alla sorter till att ringla över en vanlig sallad, lite vinäger, lite sirap och några korn flingsalt. Som drinkbas eller att söta upp en varm dryck är ett annat användningsområde. Ja - det är bara att experimentera.

Teerna gör jag genom att blanda ett ekologiskt te med torkade bär. Bäret ger inte så mycket smak men däremot nyttiga antioxidanter och mineraler som kommer till sin rätt i den varma drycken. Det är därför viktigt att inte använda för varmt vatten och låta teet dra tillräckligt länge.

Vid köp under 500 kronor betalar du 59 kr i frakt. Vid köp över 500 kr är det fraktfritt inom Sverige.

Är du återförsäljare och har en gårdsbutik eller delikatessaffär ska du mejla mig på info@jokkmokksbar.se så skickar jag dig mina priser för återförsäljare.

Följ mig gärna på Facebook och www.instagram.com/jokkmokksbar/
Adress:
Jokkmokksbär
Wästfeltsgatan 25
962 33 JOKKMOKK
Telefon:
070-280 68 50

Mejla oss

Returpolicy     Allmänna villkor